Monday, 21 February 2011

Suitsulõheburger / Smoked Salmon Burger



Ega neid toite, millest ma nii sõltuvuses olen, et ma neid praktiliselt iga päev söön, eriti ole, aga see lõhevõileib on küll mul iga päev koolis kaasas. Kuigi ma pole meie kooli sööklas juba aastaid käinud, olen ma surmkindel, et midagi sellest võileivast paremat sealt küll ei leia, otsi või tikutulega.

Kuna praegu on mul koolivaheaeg, siis tegin selle endale kodus lõunaks ja sain lõpuks pildi ka tehtud. Mingit fooliumikäkki pole eriti tahtmist pildistada olnud.

Kuigi retseptis on haruldaselt palju koostisaineid, ei jäta ma kunagi neist ühtegi välja, kuna nad sobivad kõik omavahel imehästi.

Pildi pealt on näha küll, mis selle imeburgeri sees on, aga panen need siiski kirja ka.

leib (rännumees on ikka kõige parem)
määrdejuust (see, mida mina kasutan, on tehtud kitsepiimast)
Dijoni sinep
till (hektel kasutan kuivatatut)
mõni tilk sidrunimahla
suitsulõhe
mõni viil kurki
lehtsalatit (jääsalat meeldib mulle kõige rohkem, kuna see on krõmpsuv)

Ma arvan, et tegelikult on siililegi selge, mida tegema peab: Määri juust leivale ja lisa õhuke kiht sinepit, kas ühele või mõlemale leivale. Riputa peale till, mina panen seda päris paksu kihi, kuna muidu ei ole maitset tunda. Värske till on muidugi hulka parem. Aseta lõheviil leivale ja pigista sidrunit peale. Lisa veel kurgiviilud ja lehtsalat. Suru teine leivapoolik kogu kupatusele peale ja lase hea maitsda.


There are only a few foods that I have gotten so addicted to that I just have to eat them every day and this is certainly one of them. There are plenty of ingredients in this but they all work so well together that I never leave any of them out.


The other day we got into a discussion during lunch at school over sandwiches and what's put into a normal sandwich. But I just find cheese and ham on white bread dull and always try to put something interesting, or in some people's opinion weird, into my sandwich.

You can most probably tell all the ingredients from the picture, but I'll write them up too:

bread (these little individual ones are best)
cream cheese (the one I use is made of goat milk)
Dijon mustard
dill (I use dried)
smoked salmon
a sprinkle of lemon juice
a few slices of cucumber
some salad (I like iceberg salad the most as it's crunchy)

So you'll probably have guessed: Spread the cream cheese on both sides of the bread and then add a thin layer of mustard, to just one or both of the sides. Sprinkle some dill on top, if you have access to fresh dill, all the better. I usually put a lot, as I actually want to taste it. Cover with a slice or two of salmon and sprinkle some lemon on top. Pile the cucumber and salad on top of all this and cover with the other side of the burger. It might not really stay on..

No comments:

Post a Comment