Kodumaine, lihtne toit, nagu puder ja hernesupp, on väga hea vaheldus foie gras'le ja quiche'idele. Kuigi ma ei söö seda vahelduseks, vaid peaegu iga päev, kuna ta on lihtsalt nii hea ja lihtne.
Tegelikult ei pea eeslastele vist rääkima, et puder ei ole vastik.
Kaerakliipudrul on, minu meelest, mannapudru mekk, aga ta on kindlasti hulka tervislikum. Banaan, aprikoos ja kaneel lisavad magusust lausa nii palju, et mina ei pane siia kunagi suhkrut.
Ühe kausitäie jaoks läheb vaja:
250 ml piima
6-7 sl kaerakliisid
2-3 kuivatatud aprikoosi
pool banaani
paar näpuotsatäit kaneeli
Mina panen poti põhja silmajärgi umber 50 ml vett ja siis lisan umbkaudu 200 ml piima, kuid võib ka ainult piimaga teha. Sel juhul peab peale passima, et ta põhja ei kõrbeks. Kui see on keema läinud, keera pliidil tuld natuke vähemaks ja lisa kliid. Sega, ja lõika aprikoosid tükkideks. Viska need koos kaneeliga potti ja sega veel 3-4 minutit, siis keera pliidil tuli maha ja jäta puder paisuma. Samal ajal püreesta banaani kahvli või pudrunuiaga. Kui puder on paisudes liiga kõvaks läinud, siis lisa tilk piima või vett ja sega läbi, enne kui kaussi valad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
For one serving you'll need:
either 200 ml of milk + 50 ml of water OR 250 ml of milk
6-7 spoonfuls of oat bran
2-3 dried apricots
half a banana
a few pinches of cinnamon
It is better to use the water and milk mixture as it is less likely to get stuck at the bottom of you saucepan. If you are using only milk, do stir it a lot. When the milk has started boiling turn the heat down slightly and pour in the bran, stir. Cut up the apricots and add them to the porridge with the cinnamon. Stir for about 3-4 minutes, then turn the heat off and let the porridge expand in the saucepan with the cover on. Meanwhile mash the banana with a fork or a potato masher. If the porridge has turned too thick then add a spoonful of milk and mix before pouring into a bowl.
No comments:
Post a Comment